Így ünnepeljünk!

2018.06.02. 18:25

Hívjuk fel egy határon túli barátunkat a nemzeti összetartozás napján!

A kampány célja, hogy a történelmi sebek fájdalma helyett a szeretet cselekedeteinek gyógyhatása érvényesüljön.

Csíksomlyó, 2018. május 19. Zarándokok a csíksomlyói búcsúban a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyergen 2018. május 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Trianon a magyarság egyik jelenleg is élő, fájó sebe. Sokan hárítással, haraggal, belenyugvással „kezelik” a kérdést – írja közleményében a Háló Egyesület, amely most újszerű módon, a szeretet és építkezés hangján szeretne szólni, és célja, hogy a most meghirdetett akció országos mozgalommá váljon.

A katolikus szervezet rendhagyó módon arra hív, hogy június 4-én erősítsük egymást személyes kapcsolatokkal, egymás felé fordulással, hogy ez valóban a nemzeti összetartozás napja lehessen.

A kampányt indítók arra buzdítanak mindenkit, hogy ezen a napon hívja fel mindenki legalább egy ismerősét valamelyik határ túloldalán.

Ilyen módon szeretnék élő telefonvonalakkal, azaz odafigyeléssel, megszólítással befonni a Kárpát-medencét.

A módszer egyszerű, aktív cselekedetet igényel, bárki megteheti a modern kor eszközeit használva akár anyagi áldozatot sem igényel. Tegyük meg ezen a napon azt, amit a hétköznapokban ritkán teszünk, azaz csak az összetartozás érzéséért hívjuk fel egymást! – áll a Háló keresztény mozgalom közleményében.

A Háló (Találkozás, Kapcsolat, Közösség) 1989 óta működő keresztény mozgalom, bemutatkozása szerint az egyházon belül él, annak közösségi arcát hordozza. A személyt alapvetően közösségben képzeli el, ezért az arra vágyókat segíti, hogy közösségre leljenek. Alapvető működése a közösségek és emberek közötti kapcsolatépítés, tevékenysége a Kárpát-medencében zajlik.

További részletek elérhetőek a www.halo.hu honlapon.

Borítókép: Zarándokok a csíksomlyói búcsúban 2018. május 19-én.

Forrás: MTI / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában