Március 15.

2018.03.09. 12:27

CÖF: a Békemenet legfőbb üzenete a nemzeti függetlenség melletti kiállás

A haza, illetve a nemzeti függetlenség melletti kiállás a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által március 15-ére szervezett Békemenet legfőbb üzenete - jelentette ki Csizmadia László, a CÖF alapítója a Békemenet beharangozó sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.

Budapest, 2014. március 29. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) békemenetének résztvevõi a Magyar Állami Operaház elé érnek az Andrássy úton a Hõsök tere felé haladva 2014. március 29-én. Az elsõ sorban Bayer Zsolt újságíró (b5), Fritz Tamás politológus (b7), Stefka István, a Magyar Hírlap fõszerkesztõje (b9), Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke (b10), Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója (b11), ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF jogi szakértõje (b12), Bencsik András, a Békemenet Egyesület elnöke, a Magyar Demokrata címû hetilap fõszerkesztõje (j4) és Pataki Attila zenész (j3). MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ennek megfelelően „a melegszívű magyarokból és lengyelekből” álló menetelők „A haza minden előtt” feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon; utóbbi helyszínen csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez – közölte Csizmadia László.

Megjegyezte, nagyon régen készülnek egy újabb Békemenet megszervezésére, és most úgy érzik: elérkezett az idő annak bemutatására, hogy a magyar nemzeti erők milyen többséget alkotnak.

A Bem József téren megtartott sajtótájékoztatón a CÖF alapítója elmondta: a nemzeti szuverenitás melletti kiállás nem azt jelenti, hogy megtagadnák Európát. Ugyanakkor fordulatot látnak szükségesnek az Európai Unió vezetésében, az Európai Bizottság működésében: vissza kell adni a hatalmat a népnek – fogalmazott Csizmadia László.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, a Békemenet egyik szervezője kiemelte: a közelgő országgyűlési választás legfőbb kérdése, hogy Magyarország megmaradhat-e a saját útján.

Ezért fontos, hogy megújult energiát adjanak egymásnak a nemzeti szuverenitás támogatói, „a szeretet és az összefogás erejével”

- mondta az újságíró.

Bayer Zsolt publicista, aki ugyancsak rendszeres résztvevője a meneteknek, Bem József életútját felidézve arra hívta fel a figyelmet: Bem apó a szabadságharc leverése után, törökországi száműzetésében azért tért át az iszlám hitre, mert az életét mentve csak így tudta megelőzni, hogy kiadják a cári birodalomnak.

A Békemenet elindítói nem szeretnék, ha újra eljönne az az idő, amikor az életben maradásnak az iszlám hit felvétele lenne a feltétele

- fogalmazott.

Kitért arra is, hogy 1848/49-hez hasonlóan „megint szabadságharcot kell vívnunk”. Ma azok ellen „a Brüsszelben tanyázó társadalommérnökök ellen” kell harcolni, akik meghaladottnak tartják a nemzet konstrukcióját, és egy kevert, migránsokkal feltöltött társadalmat képzelnek el. A Békemenet ennek a harcnak a része – mondta Bayer Zsolt.

Borítóképünkön a Civil Összefogás Fórum (CÖF) 2014. március 29-i békemenete a Magyar Állami Operaház elé ér az Andrássy úton, a Hősök tere felé haladva.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában