Földhivatali eljárás

2018.01.03. 11:40

Zár alá vette a szcientológusok központját a NAV

Az adóhatóság intézkedése a Váci úti ingatlan földhivatali bejegyzéséből olvasható ki.

A történtek előzménye, hogy tavaly ősszel a rendőrség a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság kezdeményezésére házkutatást tartott a szektánál, mert a gyanú szerint súlyosan megsértették tagjaik és a velük kapcsolatban állók információs önrendelkezéséhez való jogát.

A hiradó.hu bizonyos adatokat kitakarva ugyan, de cikkében bemutatja a birtokába került, zár alá vételt kezdeményező bejegyző határozatot is, amely a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága megkeresése alapján keletkezett.

A portál, mint írják, kereste a NAV-ot, hogy árulják el, miért volt szükség az értékes irodaház zár alá vételére, és ez milyen összefüggésben áll a szcientológusok elleni nyomozással.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a Váci úti központban vizsgálódtak ősszel a szcientológusoknál. Az NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrségi fellépésre azután került sor, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) több panasz is érkezett olyan magánszemélyektől, akik korábban az „egyház” tagjai voltak, vagy egyéb más módon kapcsolatba keveredtek a hivatalos egyházként el nem ismert szektariánus csoportosulással.

Az adóhatóság a hirado.hu megkeresésére azt válaszolta, hogy folyamatban lévő eljárások részleteiről nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában