Közlekedésbiztonság

2018.03.14. 16:26

Középiskolások mérték össze tudásukat Orosházán

Orosházán mérték össze tudásukat a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjének résztvevői. A 24 diák csapatban és egyéniben is versenyzett, a legjobbak pedig az országos döntőben is képviselik majd a megyét.

police.hu

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és az Orosházi Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2018. március 14-én, Orosházán rendezte meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjét. A megmérettetésen azok a diákok vettek részt, akik első helyezést értek el a rendőrkapitányságok által szervezett városi fordulókon. A 24 diák háromfős csapatokban versenyzett, együtt oldották meg az elméleti és gyakorlati feladatokat.

A csapatversenyben a Szabó András, Nagy Elek, Bodnár István Rudolf összeállítású szeghalmi csapat bizonyult a legjobbnak, őket Kardos József pedagógus készítette fel a megmérettetésre. A második helyezést a békésiek csapata érte el, tagjai: Fodor József, Kiss Krisztián, és Ruzsa Tibor. A versenyben harmadik lett a házigazda Orosháza csapata, Csengeri Sándor Miklós, Bárány Ferenc és Korom Richárd képviseletében.

Az egyéni versenyben a kerékpárosok között Szabó András, a szeghalmi Szigeti Endre Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója bizonyult a legjobbnak. A kategória második helyezettje Fodor József, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola diákja lett, a harmadik helyen pedig Csukás Zsolt, a gyulai Harruckern János Szakképző Iskola tanulója végzett.

A segédmotoros kerékpárral versenyzőknél Nagy Elek, a szeghalmi Péter András Gimnázium tanulója végzett az első helyen. Második lett Lipták Tamás József, a békéscsabai BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium diákja, a harmadik helyen pedig Kiss Krisztián Ferenc a békési Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola tanulója végzett.

A személygépkocsival versenyzők között Bodnár István Rudolf a szeghalmi Szigeti Endre Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója bizonyult a legjobbnak. Második helyen végzett Ruzsa Tibor, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola diákja, és harmadik lett Korom Richárd az orosházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája tanulója.

Az országos döntő 2018. árpilis 25-e és 27-e között lesz a Zala megyei Lentiben, ahol Békés megyét a kategóriák első helyezettjei, vagyis Szabó András, Nagy Elek és Bodnár István Rudolf képviselik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!