kártyavár

2018.01.23. 12:14

Óriásit bukott a Netflix a Spacey-botrányon

A Netflix december elején közölte, 2018 elején megkezdik a Kártyavár című tévésorozat befejező évadának forgatását, de abban nem fog szerepelni az eddigi főszereplő, Kevin Spacey. Az utolsó, hatodik évad nyolcrészes lesz, főszereplője Robin Wright lesz.

Forrás: afp

A szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spaceyvel való minden kapcsolat megszüntetése 39 millió dollárba került tavaly a Netfilx internetes műsorszolgáltatónak – közölte hétfőn az internetes műsorszolgáltató negyedik negyedévi eredményei közzétételekor.

Ez az összeg „egy kiadatlan tartalomhoz kapcsolódik, amelyről úgy döntöttünk, hogy nem tárjuk a nyilvánosság elé” – olvasható a cég jelentésében.

A Harvey Weinstein filmmogul októberben kirobbant szexuális zaklatási botránya nyomán elindult lavina néhány hét múlva elérte Kevin Spacey Oscar-díjas színészt, akit mintegy 30 férfi, köztük a Netflixnél forgatott Kártyavár című tévésorozat több alkalmazottja ugyancsak szexuális zaklatással vádolt meg. A Netflix válaszul bejelentette, hogy megszakít minden kapcsolatot Spaceyvel és felfüggeszti a széria hatodik évfolyamának forgatását, valamint a Gore Vidal amerikai íróról szóló, Spaceyvel készült életrajzi filmet sem mutatja be.

David Wells, a Netflix pénzügyi vezetője az eredmények közzététele után elmondta, hogy „leírások rendszeresen előfordulnak, de ilyen mértékű még soha nem volt” a cég életében.

A Netflix december elején közölte, 2018 elején megkezdik a Kártyavár című tévésorozat befejező évadának forgatását, de abban nem fog szerepelni az eddigi főszereplő, Kevin Spacey. Az utolsó, hatodik évad nyolcrészes lesz, főszereplője Robin Wright lesz.

A Netflix már több mint 190 országban érhető el, a 2017. év végi adatai szerint az előfizetőik száma meghaladta a 117 milliót. Az év utolsó három hónapjában 8,3 millióval nőtt az előfizetők száma, közülük 6,36 millióan az Egyesült Államokon kívüliek annak ellenére, hogy októberben megemelték az előfizetői díjakat. A nézőszám növekedéséhez jelentősen hozzájárultak az új évad bemutatói, köztük a II. Erzsébet királynő életéről szóló A korona című sorozat. Az új filmekkel, sorozatokkal a külföldi nézőket akarják megcélozni, több mint 30 új nemzetközi programmal akarnak előállni.

Borítókép: Kevin Spacey 2017. szeptember 24-én

AFP / Matthias Balk / dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!