csúszás

2018.04.27. 11:48

Közeleg a tél, de idén sem jön el

George R. R. Martin bejelentette, hogy 2018-ban már nem jelenik meg A jég és tűz dala-regénysorozat hatodik kötete, a The Winds of Winter.

Forrás: afp

A hétkötetesre tervezett A jég és tűz dala első regénye, a Trónok harca 1996-ban került a könyvesboltokba, a legutóbbi kötet, a Sárkányok tánca pedig 2011-ben.

A Trónok harca nyomán közben az HBO nagy sikerű tévésorozatot forgatott, amelynek befejező, nyolcadik évada ugyancsak jövőre várható.

Martin már hét éve dolgozik a The Winds of Winteren. Az író korábban már elismerte, hogy a lassan író szerzők közé tartozik, és számos határidőt elhalasztott már. Egy blogbejegyzésben most leszögezte,

hogy 2018-ban már nem várható a hatodik rész.

Az író Tűz és vér című, ugyancsak Westerlosban játszódó könyve viszont novemberre várható. A 69 éves Martin elárulta, hogy a könyv „nem annyira regény, inkább fiktív történelem”. Az előzménytörténet a Targaryen-dinasztia hét királyának uralkodását idézi fel.

Martin nyitva hagyta a lehetőséget, hogy a tévésorozat befejező évada után az előzménykötetből is tévés adaptáció készüljön. „Senki sem tudhatja, én sem tudom megmondani” – jelentette ki.

Borítókép: George R. R. Martin 2017. augusztus 16-án

AFP / Sergey Mihailicenko / Anadolu Agency

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!