misszió

2018.07.17. 13:43

Fociakadémiát alapítana Madonna

Új jótékonysági programot tervez Malawiban Madonna, aki futball-akadémiát akar alapítani az afrikai országban.

US pop star Madonna dances as Malawi's first lady Gertrude Mutharika (L) looks on during the opening ceremony of the Mercy James Children's Hospital at Queen Elizabeth Central Hospital in Blantyre, Malawi, on July 11, 2017. Madonna on July 11 took her four adopted Malawian children back to their home country for the opening of a paediatric hospital wing that her charity has built. / AFP PHOTO / AMOS GUMULIRA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Amos Gumulira

Az amerikai popsztár az általa létrehozott gyermek-egészségügyi intézmény működésének egyéves évfordulója alkalmából visszatért Malawiba, ahol hétfőn felkereste a Mercy James gyermeksebészeti és intenzív rézleget a Queen Elizabeth Központi Kórházban Blantyre-ben. Az intézményben végezték el az első sikeres sziámi ikerpár szétválasztást Malawiban.

Madonna találkozott az ikrek édesanyjával és nagynénjével, hogy reményt öntsön beléjük.

Az elmúlt évben a gyermekklinikán több mint 1600 műtétet végeztek, az intenzív osztályán több mint háromszáz gyermeket ápoltak, és mintegy négyezer beteget láttak el járóbeteg-ellátás keretében.

Madonna bejelentette, alapítványa folytatja misszióját, hogy a gyermekeknek jobb körülményeket teremtsen az országban. Malawiban örökbe fogadott fia, David Banda hatására azt tervezi, hogy futballakadémiát hoz létre. David Danda álma ugyanis az, hogy Malawi eljusson a labdarúgó-világbajnokságra.

Borítókép: Madonna táncol Malawiban

AFP PHOTO / Amos Gumulira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!