289 millió dollár

2018.07.17. 10:18

Eladták a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein filmvállalatát

A cég már korábban csődöt jelentett.

A texasi Lantern Capital magántőke-befektetési vállalkozás a jelentések szerint mintegy 289 millió dollárt (80 milliárd forintot) fizetett a cégért azt követően, hogy múlt héten a csődbíró zöld utat adott a tranzakciónak.

A The Weinstein Company (TWC) produkciós vállalatot 2005-ben Harvey Weinstein és fivére, Bob Weinstein alapította. A filmes cég számos nagy sikerű, díjnyertes produkciót készített, köztük az Oscar-díjjal is elismert A király beszéde és A némafilmes című alkotásokat. Harvey Weinstein tavaly októberben kirobbant szexuális zaklatási botránya után azonban a vállalat pénzügyileg egyre nagyobb bajba került.

Harvey Weinsteint ugyan kirúgták a cégtől, a lavina azonban megállíthatatlanul elsöpörte, a TWC márciusban bankcsődöt jelentett, az eladási próbálkozások pedig sorra kudarcot vallottak, mivel a potenciális vásárlók rájöttek, hogy a cégnek sok millió dolláros, korábban nem jelzett adóssága is van.

Számos hollywoodi sztár, köztük Brad Pitt, George Clooney és Julia Roberts is megpróbálta megállítani az eladást arra hivatkozva, hogy a vállalat sok elkészült televíziós és filmes produkció számláival tartozik, és bizonytalan, hogy a Lantern Capital magára vállalja-e az adósságok kifizetését.

Weinsteint több tucat színésznő vádolta meg szexuális zaklatással, többen pedig szexuális erőszak miatt jelentették fel. A 66 éves bukott filmproducer ellen több rendbeli szexuális bűncselekmény miatt emeltek vádat, Weinstein azonban tagadja, hogy valaha közös megegyezés nélkül vett volna részt szexuális aktusban bárkivel.

A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki, a filmproducer továbbra is szabadlábon védekezhet a májusban letett egymillió dolláros óvadék ellenében, bár elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut állam területét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!