Tour de Hongrie

2018.08.18. 16:43

Növelte előnyét összetettben Belletti

Szombati második helyével nagy lépést tett az összetett győzelem felé a sárga trikós Manuel Belletti a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán, amelyen Nikodemus Holler diadalmaskodott.

Forrás: afp

Az etap előtt Lovassy Krisztián elmondta, mindenképp szeretne szökésbe kerülni. „Jó lenne pár perc előnnyel felérni a hegyre” – utalt a bükkszentkereszti hegyi hajrára a Kőbánya Cycling Team versenyzője, aki hozzátette, bízik a jó lejtmenetében.

A délelőtti, karcagi rajtra 30 Celsius-fokos, szélcsendes időben került sor, a Miskolcig tartó 182 kilométeren a hegyi előtt három gyorsasági részhajrá várt a 123 fős mezőnyre. Közvetlenül az éles rajt után a mezőnyből nyolcfős szökevénycsoport vált ki, benne Lovassyval és Rózsa Balázzsal, ám rövid idővel később utolérték őket. Lovassy a tiszafüredi sprint előtt egyedül kísérelt meg ellépni, majd – miután egy vasúti átjárónál megállították a mezőnyt – ötfős csoport kezdett nagy szökésbe, melynek során közel négy és fél perces előnyt alakított ki az élcsoport. A miskolci gyorsasági hajrát követően, mintegy 86 kilométer után viszont őket is befogta a főmezőny.

A bükkszentkereszti emelkedő megrostálta a karavánt, a mintegy húszfős élbolyból Bükkszentlászló elhagyása után szökött el Valter Attila. A hegyi hajrá elérése után hatfős üldözőcsoport volt mögötte, míg a harmadik, nyolc kerékpárost magában foglaló csoportban érkezett a sárga trikós Belletti. A Pannon Cycling Team U23-as országúti mezőny- és időfutam-bajnokát a lejtő alján, 13 kilométeren belül érték utol, majd a síkon Belletti sorra fogta be az elöl haladókat négy kilométerrel a cél előtt.

Az utolsó kilométereken is többször támadták Bellettit, míg az utolsó néhány száz méteren a Bike Aid német versenyzője, Holler ellépett riválisaitól és megnyerte a szakaszt. Belletti viszont második helyével is jelentős lépést tett az összetett diadal felé. Valter ötödikként zárta az etapot.

Vasárnap a Kazincbarcika környéki 128 kilométerrel zárul a Tour de Hongrie.

Eredmények:

4. szakasz, Karcag-Miskolc, 182 km:

1. Nikodemus Holler (német, Bike Aid) 4:08:44 óra

2. Manuel Belletti (olasz, Androni Giocattoli-Sidermec) azonos idővel

3. Kamil Malecki (lengyel, CCC Sprandi Polkowice) a. i.

...5. VALTER ATTILA (Pannon Cycling Team) a. i.

Borítókép: Manuel Belletti 2018. március 24-én

AFP / Artur Widak / NurPhoto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában