nem tudták meggyőzni

2018.08.15. 19:54

Messi is lemondta a válogatottságot

Igaz, csak ideiglenesen: idén nem lép pályára az argentinokkal.

Argentina's forward Lionel Messi reacts during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between France and Argentina at the Kazan Arena in Kazan on June 30, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Lionel Messi ideiglenesen lemondta a válogatottságot: az ötszörös aranylabdás labdarúgó idén nem lép pályára az argentin együttesben. Az argentin Clarin című lap információja szerint Lionel Scaloni – aki ideiglenes megbízatással irányítja a dél-amerikai csapatot -

többször beszélt Messivel, aki előbb szeretné magát túltenni a világbajnokságon, majd tiszta fejjel dönteni. Scaloni ezért nem tudta meggyőzni a Barcelona támadóját arról, hogy ősszel is álljon a nemzeti csapat rendelkezésére.

Argentína szeptemberben két felkészülési mérkőzést játszik az Egyesült Államokban: 7-én Guatemalával, 11-én Kolumbiával találkozik. Október végén, november elején további két összecsapást játszik, jelen állás szerint Messi nélkül.

Az argentin válogatott az oroszországi világbajnokságon a nyolcaddöntőben búcsúzott, miután a vb egyik legszínvonalasabb összecsapásán 4-3-ra kikapott a későbbi aranyérmes francia csapattól.

A Barcelonával már 33 trófeát nyert Messi 128 mérkőzésen 65 gólt szerzett a válogatottban, amellyel viszont semmilyen sorozatban sem ért a csúcsra.

Borítókép: AFP PHOTO / SAEED KHAN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában