euro-2024

2018.08.16. 18:33

Lahm vezeti a szervezőbizottságot, ha megkapják a rendezést

Philipp Lahm lesz a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság szervezőbizottságának a vezetője, amennyiben Németország nyeri el a rendezés jogát.

HANDOUT - ARCHIVE - 8 December 2017, Germany, Frankfurt/Main: Former German football player Philipp Lahm takes part in the extraordinary Bundestag of the German Football Association (DFB). Photo: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images/DFB/dpa - ATTENTION: editorial use only and only if the credit mentioned above is referenced in full

Fotó: Picture-Alliance/AFP

A német szövetség (DFB) csütörtök jelentette be, hogy a 34 éves Lahmot bízza meg a feladattal. A Bayern München korábbi védője tavaly nyáron vonult vissza, a német válogatottban 113 alkalommal lépett pályára, csapatkapitánya volt a 2014-es világbajnokságon aranyérmes együttesnek.

Lahm a DFB honlapján úgy fogalmazott: az elkövetkezendő hetekben mindent megtesz majd annak érdekében, hogy valóban Németország rendezze meg a 2024-es Eb-t.

A kontinentális szövetség szeptember 27-én nevezi meg az esemény házigazdáját, a németek mellett Törökország a másik pályázó.

A következő, 2020-as Eb-t Európa 12 városában, köztük Budapesten rendezik.

Borítókép: AFP / DPA / DFB / Getty Images / Bongarts / Alexander Hassenstein

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában