tokió 2020

2021.01.13. 10:29

Doppingvétség miatt nem indulhat az olimpián a kanadai díjugrató csapat

Nem indulhat a tavalyról az idei nyárra halasztott tokiói nyári olimpián a kanadai díjugrató csapat, mivel a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a doppingvétség miatt kiszabott eltiltással szemben benyújtott fellebbezését.

A kanadaiak a 2019-es limai Pánamerikai Játékokon elért negyedik helyükkel szerezték meg a tokiói kvótát, ám a versenyből később kizárták őket, mert egyik lovasuknak, Nicole Walkernek a viadal alatt adott mintájában benzoilekgonint találtak, amely a kokain egyik összetevője. A sportoló azt állította, hogy a tiltott szer akkor került a szervezetébe, amikor a Peruban népszerű, kokacserjéből készült teát fogyasztotta, ezért fellebbezett a kizárás ellen.

A CAS december 21-én és 23-án tartott meghallgatásokat az ügyben, majd kedden ezek alapján elutasította a kanadaiak fellebbezését, Walkert pedig az egyéni versenyben elért negyedik helyétől is megfosztotta.

Kanada kizárását követően az argentin díjugrató csapat lépett előre az ötödik helyről a negyedikre a 2019-es Pánamerikai Játékok hivatalos végeredményében, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Kanada így Tokióba csupán egy díjugratót küldhet, aki majd az egyéni versenyben lesz érdekelt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában