Futsal-vb-selejtező

2023.03.02. 21:14

Hatgólos Izrael elleni sikerrel biztosan csoportmásodik a magyar válogatott

A magyar futsalválogatott legalább a pótselejtezőben tovább küzdhet a világbajnoki részvételért, miután a selejtező 7. csoportjában kiváló második félidei játékával 6–1-re győzött Izraelben csütörtökön, ezzel megszerezte a csoport második helyét.

A magyar férfi futsalválogatott az Izrael elleni világbajnoki selejtező helyszínén, Petah Tikvában edzett

Forrás: Facebook

Fotó:

A két együttes a nyitókörben szeptemberben Szombathelyen 2–2-es döntetlent játszott, ezúttal pedig már biztos volt, hogy a második hely a tét.

Az első félidő nem hozott gólt, a fordulást követően Turzó József szövetségi edző csapata 16 másodperc leforgása alatt kétgólos előnyt dolgozott ki, a folytatásban pedig még négyszer betalált, így az izraeliek szépítése ellenére fölényesen győzött.

A 12 hármas csoport első helyezettjei az elitkörbe jutnak, ahová a csoportmásodikok közül csatlakozik melléjük a négy legjobb, míg a többi nyolc a rájátszásban, párokra osztva folytathatja szereplését. Onnan a négy győztes jut tovább. A vb-re az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, mely ország lesz a 2024-es torna házigazdája.

A magyar válogatott 1989-ben tagja volt az első világbajnokság mezőnyének, azóta viszont egyetlen vb-re sem jutott ki. Mostani sikere azt jelenti, hogy a biztosan első horvátok elleni keddi hazai zárómérkőzés eredményétől függetlenül megszerzi a csoport második helyét.

Eredmény, világbajnoki selejtező, 7. csoport:
Izrael–Magyarország 1–6 (0–0)
----------------------------
gólszerzők: Cohen (33.), illetve Dávid (24., 29.), Rábl (24.), Hajmási (27.), Horváth Sz. (37.), Dróth (40.)

Az állás: 1. Horvátország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Magyarország 4/3, 3. Izrael 1/4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában