Női tenisz-világranglista

2022.03.24. 14:21

Swiatek vagy Badosa lehet az új világelső

Ashleigh Barty váratlan visszavonulása után a lengyel Iga Swiatek vagy a spanyol Paula Badosa lehet a női teniszezők világranglistájának következő éllovasa.

Az ausztrál kiválóság nevét hamarosan törlik a WTA-rangsorból, amely a jelenleg zajló, tíznapos miami torna után, április 4-én frissül majd.
   

A 2020-ban Roland Garros-bajnok Swiateknek - aki most a második pozíciót foglalja el - elég bejutnia a harmadik fordulóba Floridában, s ehhez a 42. helyezett svájci Viktorija Golubicot kell legyőznie. 

Ebben az esetben a 20 éves varsói teniszező első lengyelként ülhet a teniszvilág trónjára.
   

Ha Swiatek kikap a 64 között Miamiban, akkor a hatodik helyen álló Badosa megelőzheti őt, ám ehhez meg kell nyernie a versenyt. 

Ami az élmezőny többi tagját illeti, a görög Maria Szakkarinak (3.) és a fehérorosz Arina Szabalenkának (5.) azért nincs esélye a világelsőségre, mert tavalyról túl sok pontot kellene megvédeniük, míg a cseh Barbora Krejcikova (4.) sérülés miatt nem indult Floridában.
   

A háromszoros Grand Slam-győztes Barty mindössze 25 évesen, pályafutása csúcsán döntött úgy, hogy befejezi profi karrierjét, és a továbbiakban más célokra összpontosít. Utolsó meccsét január 29-én vívta, amikor odahaza megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot.

Forrás: MTI

Borítókép: Iga Swiatek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában