A harmadik futam lesz az USA-ban

2022.03.31. 09:48

Jövőre visszatér Las Vegasba a Forma–1 mezőnye

A nevadai kaszinóvárosban éjszakai futamot rendeznek, a pilóták a legendás Stripen is végigszáguldanak majd.

A sorozat irányítóinak csütörtöki bejelentése szerint a 6,12 kilométeres pályán futó verseny 2023 novemberében lesz, a pilóták pedig a többi között a Bellagio szökőkútja és a híres Caesars Palace előtt is elhaladnak majd.

A várakozások szerint az utcai pályán mintegy 170 ezer néző szurkolhat élőben az elit sorozat versenyzőinek, Steve Sisolak nevadai szenátor szerint a futamnak egymilliárd dolláros pozitív hatása lesz a helyi gazdaságra.

Egészen fantasztikus dologra készülünk, ez egy tökéletes házasság

– jelentette ki Stefano Domenicali, a Forma–1 elnök-vezérigazgatója.

Egy legendás városban, nagyszerű hangulatban rendezhetünk majd egy szenvedélyes futamot. Már most otthon érezzük magunkat.

A Las Vegas-i már a harmadik futam lesz az Egyesült Államokban: a texasi Austin egy év kihagyással 2012 óta látja vendégül a mezőnyt, míg idén májusban először Miamiban is rajthoz állnak majd az F1-es pilóták.

Las Vegasban – ahol a nyolcvanas évek elején már rendeztek két futamot – a jövőre debütáló utcai pálya 14 kanyarból áll majd, lesz benne egy 2 km-es egyenes, a végsebesség pedig nagyjából 342 km/óra lehet rajta. A futam villanyfényes lesz, és a megszokottól eltérően az első és második szabadedzést csütörtökön, az időmérőt pénteken, a futamot pedig szombaton tartják.

Borítókép: Stefano Domenicali, a Formula One Group elnök-vezérigazgatója, a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság főnöke sajtótájékoztatót tartott Las Vegasban 2022. március 30-án, ahol bejelentette, hogy 2023-ban újra rendeznek nagydíjat a kaszinóvárosban. Fotó: MTI/AP/John Locher

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában