Vb-selejtezők

2021.11.15. 11:28

Luis Enrique: nagy teher került le a vállamról

Nagy teher került le Luis Enrique válláról azzal, hogy a spanyol labdarúgó-válogatott vasárnap csoportelsőként közvetlenül harcolta ki a részvételt a jövő évi katari világbajnokságra.

Spain's coach Luis Enrique gives his instructions during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Greece and Spain at the OAKA Spiros Louis stadium in Athens on November 11, 2021. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Aris Messinis

„Nagy teher, mázsás súly került le a vállamról” – fogalmazott a szövetségi kapitány a svédek ellen Sevillában – Álvaro Morata 86. percben szerzett góljával – megnyert mérkőzést követően. Svéd győzelem esetén a skandinávok jutottak volna ki közvetlenül.

„Nagyobb volt rajtam a nyomás az utolsó találkozókon, mint az Európa-bajnokságon vagy a Nemzetek Ligájában. Ha valami látszólag könnyűt kell teljesítened, vagy elérned valami történelmit, saját magadra is nyomást helyezel”

- fűzte hozzá.

„A mai egy gyönyörű nap. Sokat szenvedtünk, de a játékosoknak volt hitük és elnyerték megérdemelt jutalmukat” – hangsúlyozta Enrique.

Az ibériaiak 1978 óta minden világbajnokságon szerephez jutnak, a katari lesz egymás után a 12. vb-jük, ennél több, megszakítás nélküli részvétellel csupán az eddigi mind a 21 tornán részt vevő brazilok, valamint a németek (18) és az argentinok (13) rendelkeznek.

Az európai vb-selejtezőkből a tíz csoportelső jut ki az egy év múlva kezdődő katari világbajnokságra, a másodikok pedig pótselejtezőt játszhatnak a részvételért. Mellettük a Nemzetek Ligájából a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapatot majd három csoportra osztják, melyekben egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben zajlanak majd a küzdelmek a fennmaradó három helyért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában