atlétika

2021.10.03. 12:40

Tokió 2025-ben atlétikai világbajnokságot rendezne

Tokió az idei nyári olimpia és paralimpia után szívesen házigazdája lenne a 2025-ös szabadtéri atlétikai világbajnokságnak – adta hírül a Kyodo News.

A japán hírügynökség szerint a négy év múlva esedékes vb-re – amelyet az ötkarikás játékok egyik fő helyszínén, a Nemzeti Stadionban bonyolítanának le -, a főváros az október elsejei határidő előtt benyújtotta pályázatát korábban kinyilvánított szándékának megfelelően. Tavaly októberben Sebastian Coe, az atlétikai világszövetség elnöke támogatásáról biztosította Tokió ez irányú törekvését.

Japán legutóbb 2007-ben adott otthont atlétikai vb-nek, akkor Oszaka volt a vendéglátó, de rendezett már sportági csúcstalálkozót Tokió is, méghozzá 1991-ben.

A 2022-es szabadtéri vb – amely a pandémia miatt, a tokiói olimpia egyéves csúszásával párhuzamosan került át a jövő esztendőre 2021-ről – az egyesült államokbeli Eugene-ben lesz, míg a 2023-asnak Budapest a házigazdája.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában