biztos részvétel

2021.10.11. 23:26

Németország az első kijutó a vb-re

Elsőként a német válogatott csatlakozott a házigazdaként biztos résztvevő Katarhoz a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatából.

A Nationalelf hétfőn négygólos győzelmet aratott Észak-Macedónia vendégeként, saját sikere mellett pedig még arra volt szüksége a csoportelsőséghez, hogy Örményország pontokat veszítsen Romániában, ami be is következett, ugyanis Bukarestben egygólos hazai siker született.

A románok a győzelmükkel – az északmacedónokat és az örményeket megelőzve – feljöttek a pótselejtezőt érő második helyre.

Ezen a játéknapon még a pályára sem lépő belgáknak volt esélyük, hogy biztos résztvevőkké váljanak, de Wales begyűjtötte a három pontot Észtországban, így a világelső egyelőre nem jutott ki Katarba.

A H csoportban az dőlt el, hogy az orosz és a horvát csapat végez az első két helyen, már csak a sorrend a kérdés köztük, miután előbbi Szlovéniában 2-1-re nyert, míg utóbbi 2-2-es döntetlent játszott a vendég szlovákokkal. Lépéselőnyben a Szbornaja van, amely két ponttal előzi meg az előző vb-n ezüstérmes riválisát.

A csoportokból az első jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Mellettük a Nemzetek Ligájából a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó három helyért.

Címkék#vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában