brazil-argentin

2021.09.07. 10:35

Eljárást indítottak a karanténszegő argentin játékosok ellen

A brazil hatóságok eljárást indítottak a négy argentin labdarúgó ellen, akik a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő szabályokat megszegve utaztak be az országba a két ország vasárnapi világbajnoki selejtezőjére.

SAO PAULO, BRAZIL - SEPTEMBER 05: Cristian Gabriel Romero (L) of Argentina and Lucas Paqueta of Brazil in action during the World Cup Qualifier game between Brazil and Argentina at Arena Corinthians on September 05, 2021 in Sao Paulo, Brazil. The World Cup Qualifier game between Brazil and Argentina has been suspended due to health reasons on Sunday. Brazilian Health Authorities storm field to deport 4 Premier League players accused of not complying with coronavirus rules. Marcello Zambrana / Anadolu Agency (Photo by Marcello Zambrana / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Marcello Zambrana

Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero úgy érkezett meg a Sao Pauló-i találkozóra, hogy nem jelezte, miszerint 14 napon belül Angliában járt, holott mind a négyen szigetországi klubban játszanak. Buendia és Martínez az Aston Villa, Lo Celso és Romero a Tottenham légiósa, közülük az utóbbi három pályára is lépett vasárnap, pedig

karantén várt volna rájuk, mivel két héten belül még Nagy-Britanniában voltak.

Az argentin csapat Venezuelából érkezett Brazíliába, ezért azt az országot jelölték meg kiindulási állomásként.

A Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség (Anvisa) már a dél-amerikai rangadó előtti napon jelezte, hogy a négy játékos nem szerepelhet, és el kell hagynia az országot. A felszólításra azonban sem a hazai, sem a vendégcsapat nem reagált. A többszöri figyelmeztetés után a mérkőzés elején az Anvisa egyik munkatársa bement a pályára, és ellehetetlenítette a mérkőzés folytatását.

A történtek után az argentin csapat levonult a pályáról, majd bő egy órával később a találkozó venezuelai játékvezetője, Jesús Valenzuela félbeszakította a mérkőzést,

amelynek további sorsáról a nemzetközi szövetségnek (FIFA) kell döntenie. Az eset után, még vasárnap éjjel az argentinok Buenos Airesbe repültek. A négy érintett később elhagyta a válogatottat – így aztán nem is játszanak majd csütörtökön, a Bolívia elleni hazai vb-selejtezőn –, és visszautazott Európába. A hírek szerint Horvátországon keresztül kívánnak visszatérni Angliába, mert onnan érkezve nincs karanténkötelezettségük.

Az ügyben megszólalt Gianni Infantino, a FIFA elnöke is, aki „őrült” jelzővel illette a történteket.

„Láttuk, mi történt Brazília és Argentína, Dél-Amerika két legdicsőségesebb csapatának mérkőzésén. A kezdés után pár perccel tisztviselők, rendőrök, a biztonsági személyzet tagjai bementek a pályára, hogy elvigyenek néhány játékost.

Ez őrület, de foglalkoznunk kell ezekkel a kihívásokkal, ezekkel a problémákkal, amelyeket a Covid-válság okoz”

– mondta.

A brazil szövetség elnökét, Ednaldo Rodriguest „felháborította” a futballvilágban nagy visszhangot kiváltó eset, és kritizálta az Anvisát.

„A tisztviselők azt mondták nekem, hogy azokat az argentinokat, akik megszegték a karanténkötelezettséget, a meccs után is el lehetett volna különíteni. Sajnálom a rajongókat, akik látni akarták a mérkőzést. Minden tiszteletem az Anvisa munkatársaié, de megoldhatták volna ezt a dolgot korábban, nem kellett volna megvárniuk vele a mérkőzés kezdését” – hangsúlyozta.

Lionel Scaloni, az argentinok szövetségi kapitánya kiemelte: nagyon elszomorították a történtek és nem akar felelősöket keresni, de ami történt, annak biztosan nem ott és akkor volt az ideje. Hozzátette: a kezdés előtt nem érkezett hozzá olyan jellegű kérés, hogy a kifogásolt négy játékos szerepeltetésétől tekintsen el.

Forrás: MTI

Borítókép: Romero és Paqueta összecsapása abban a pár percben, amíg tartott a meccs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában