premier league

2021.08.12. 13:20

Négycsapatos harc jöhet az angol bajnoki címért

Az esélyek alapján a legutóbbi kiírás első négy helyezettje csatázik majd egymással a pénteken rajtoló angol labdarúgó Premier League 2021/22-es szezonjának bajnoki címéért.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (L) talks with Manchester City's English midfielder Jack Grealish (R) on the touchline during the English FA Community Shield football match between Manchester City and Leicester City at Wembley Stadium in north London on August 7, 2021. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: Adrian Dennis

A szakemberek szerint az első számú favorit a címvédő Manchester City, mely tovább erősítette már eddig is bombaerős keretét.

Josep Guardiola együtteséhez egy hete csatlakozott az angol válogatott egyik erőssége, Jack Grealish, akiért szigetországi átigazolási rekordot jelentő 100 millió fontot fizetett a klub az Aston Villának.

A manchesteri együttesnél az utóbbi időben sérülések miatt már sokat hiányzó Sergio Agüero az egyetlen komoly távozó, így egyedül a középcsatár posztján lehetnek kérdőjelek a csapattal kapcsolatban. Ám elképzelhető, hogy az átigazolási szezon augusztus 31-i zárásáig a helyzet változni fog, a City ugyanis a hírek szerint Harry Kane szerződtetésén fáradozik. A Tottenham Hotspurrel azonban nem lesz egyszerű megállapodásra jutni, az pedig biztosnak látszik, hogy siker esetén a Manchester Citynek lényegesen komolyabb összeget kell majd fizetni Kane-ért, mint amit Grealish-ért kiadott.

A legutóbb második Manchester Unitednál egyértelműen az a cél, hogy a gárda harcban legyen a végső győzelemért, s ennek érdekében a klubvezetés nem sajnálta a pénzt az erősítésekre.

A nyáron az együttes megszerezte a Borussia Dortmundtól az angol csatártehetséget, Jadon Sanchót, a védelembe pedig a Real Madridtól Raphaël Varane-t, aki kiváló párost alkothat majd Harry Maguire-rel a hátvédsor közepén.

A két manchesteri gárda legnagyobb riválisa a Chelsea lehet, mely az utóbbi hónapokban sikert sikerre halmozott. A január óta hivatalban lévő Thomas Tuchel, valamint a Löw Zsoltot is felvonultató stáb vezetésével a londoniak bajnoki bronzérmet nyertek, a nemzetközi porondon pedig mindent vittek, mivel a Bajnokok Ligájában, majd szerdán az európai Szuperkupában is diadalmaskodtak. A Chelsea kerete roppant erős, s a nyáron nem távozott fontos futballista a klubtól. Egyedül a csatársorban vannak hiányosságok, de napokon belül az első sorral sem lesz már problémája Tuchelnek, legalábbis ha igazak a szigetországi sajtóhírek, és Romelu Lukakut sikerül megszerezni az olasz bajnok Internazionalétól. A belga támadó állítólag már hétfőn átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon a brit fővárosban, s a klub 135 millió eurót fizet érte a milánóiaknak.

A negyedik nagycsapat, a Liverpool – mely 2019-ben BL-t, 2020-ban pedig bajnokságot nyert – gyenge szezont zárt májusban, s nagy kérdés, hogy tud-e javítani az új kiírásban. Jürgen Kloppékat az előző idényben szinte példátlan sérüléshullám sújtotta, s most éppen az lehet az erőssége a csapatnak, hogy a korábbi hiányzók visszatérhetnek, így a holland védő Virgil van Dijk is, aki már edzésbe állt, de várhatóan még egy hónapra szüksége lesz, hogy visszanyerje súlyos térdsérülése előtti formáját. A liverpooliak majdnem minden fontos futballistájukat megtartották, ugyanakkor a középpályáról hiányozhat majd a holland Georginio Wijnaldum, aki a Paris Saint-Germainhez igazolt.

A Premier League új szezonjában visszatérhetnek a nézők a lelátókra.

Premier League, 1. forduló:

péntek:

Brentford-Arsenal 21.00

szombat:

Manchester United-Leeds United 13.30

Burnley-Brighton 16.00

Chelsea-Crystal Palace 16.00

Everton-Southampton 16.00

Leicester City-Wolverhamptom Wanderers 16.00

Watford-Aston Villa 16.00

Norwich City-Liverpool FC 18.30

vasárnap:

Newcastle United-West Ham United 15.00

Tottenham Hotspur-Manchester City 17.30

Forrás: MTI

Borítókép: Guardiola és Grealish repítheti a csapatot az újabb cím felé

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában