Járvány

2021.07.17. 12:47

Bach: a NOB tisztában van a japánok szkepticizmusával

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tisztában van a japán nép szkepticizmusával a világjárvány közepette pénteken kezdődő tokiói nyári játékok kapcsán, ugyanakkor Thomas Bach elnök abban bízik, hogy a rendező ország sportsikerei javítanak majd a közhangulaton.

„Mindannyian teljességgel tisztában vagyunk azzal a kétkedéssel, amelyet sokak éreznek itt, Japánban.

Ugyanakkor arra kérem a japán embereket, hogy üdvözöljék és támogassák a sportolókat, akik ugyanúgy érdekeltek az ötkarikás játékok biztonságos és veszélytelen megrendezésében”

- emelte ki szombati sajtótájékoztatóján a NOB elnöke a szervezet végrehajtó bizottságának ülését követően.

A 2020-ról ez év nyarára halasztott tokiói olimpia megrendezését elutasító japánok rendre hangot adtak félelmüknek, hogy az esemény a vírus „terjesztőjévé” válhat, ezért a helyi lakosok többsége kifogásolja, hogy a NOB – karöltve a japán rendezőkkel – a pandémia közepette is folytatta az ötkarikás játékok szervezését. Az olimpia ellenzői petíciót indítottak és

több mint 450 ezer aláírást gyűjtöttek össze, tiltakozásul a játékok rendezése ellen.

Sokan ellenezték Bach tervezett hirosimai látogatását is, a rendezés ellen pedig kisebb felvonulást tartottak.

Bach szombati nyilatkozatában hangsúlyozta: folytatják a kommunikációt a japán emberekkel annak tudatában is, hogy teljes sikert nem tudnak elérni. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy bizakodók azzal kapcsolatban: amint a japánok látni fogják a hazai sportolók sikeres szereplését az olimpiai játékokon, a hozzáállásuk sokkal pozitívabbá válik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában