tokió 2020

2021.06.29. 16:06

További teniszcsillagok léptek vissza az olimpiától

A világelső Ashleigh Barty indul, viszont a kétszeres Grand Slam-bajnok Simona Halep és a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka sem vesz részt a tokiói olimpián.

Romania's Simona Halep returns the ball to Belgium's Elise Mertens during their 2021 WTA Tour Madrid Open tennis tournament singles match at the Caja Magica in Madrid on May 4, 2021. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Gabriel Bouys

Az ausztrál szövetség kedden közölte, hogy a 2019-ben Roland Garros-győztes Barty vezeti az ország 11 fős teniszválogatottját az ötkarikás játékokon.

A 25 éves játékos párosban gyermekkori barátnőjével, Storm Sandersszel szerepel majd.

A korábbi US Open-bajnok Samantha Stosur egyesben és párosban is pályára lép ötödik olimpiáján, míg a férfiak közül Nick Kyrgios, Alex de Minaur és John Millman is helyet kapott a küldöttségben.

A világranglistán harmadik Halep ugyanakkor bejelentette, hogy a wimbledoni bajnokság után, ahol címvédőként indult volna, a tokiói játékoktól is visszalépett.

„Semmi nem hasonlítható ahhoz, ha román színekben játszhatok, de a combsérülésem lassan javul, ezért nem utazhatok Japánba”

- tudatta közösségi oldalán.

Korábban a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams, továbbá a férfi mezőnyből a 20-szoros GS-bajnok Rafael Nadal, a szintén spanyol Roberto Bautista Agut, a US Open-címvédő osztrák Dominic Thiem és a kanadai Denis Shapovalov jelezte, hogy nem vesz részt az olimpián.

Kedden délben a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka is bejelentette, hogy nem indul az olimpián. A 36 éves svájcinak – aki párosban Roger Federerrel olimpiai aranyérmet nyert a 2008-as, pekingi játékokon – az év elején megoperálták a lábfejét, és legutóbbi meccsét márciusban vívta Katarban.

„Tavasszal Stan átesett még egy korrekciós műtéten, és az orvosok szerint százszázalékos állapotban térhet majd vissza.

Csalódott, hogy nem képviselheti a hazáját Tokióban, de keményen dolgozik azon, hogy mihamarabb újra a pályán legyen”

- áll Wawrinka stábjának közleményében.

Forrás: MTI

Borítókép: nagy bánatára Halep sem indulhat Tokióban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában