Járvány

2021.04.16. 08:41

Idén is elmarad a Kanadai Nagydíj

A tavalyi szezon után idén is elmarad a Forma-1-es Kanadai Nagydíj a koronavírus-járvány miatt.

5652094 30.09.2018 The steering wheel of Williams Formula One pilot Lance Stroll, of Canada, is pictured as he gets ready to start during the Formula One 2018 VTB Russian Grand Prix at the Sochi autodrom in Black Sea resort of Sochi, Russia, September 30, 2018. Alexey Filippov / Sputnik (Photo by Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP)

Forrás: AFP / Sputnik

Fotó: Alexey Filippov

A montreali egészségügyi hatóságok megállapították, hogy a verseny megrendezése még szurkolók jelenléte nélkül is komoly veszélyt jelentene a fertőzés terjedése miatt, ugyanis a külföldről érkező csapatok tagjai nagyon sok emberrel, például több száz önkéntessel kerülnének kapcsolatba a versenyhétvége során.

Az idei kanadai futamra június 13-án került volna sor.

„Amennyiben ebben az évben nem tudjuk megrendezni a viadalt, jövőre mindenképpen meg kell tartanunk, mert nagyon fontos számunkra”

- nyilatkozta Valerie Plante, Montreal polgármestere ezen a héten a La Presse című lapnak.

A Kanadába érkezőknek a jelenlegi szabályok szerint két hétig karanténba kell vonulniuk, ugyanakkor a montreali verseny előtt egy héttel még Azerbajdzsánban köröz majd a mezőny.

Komoly gondot jelent az is, hogy a sorozat tulajdonosai hatmillió dolláros kompenzációt várnak el a szervezőktől, amennyiben nem engednek be nézőket a futamra.

Az Autoweek című szaklap értesülései szerint Törökország lehet a beugró Montreal helyére, ám a világjárvány miatt jelenleg ott sem biztos, hogy június közepén fogadni tudják a száguldó cirkuszt.

Forrás: MTI

Borítókép: a kanadai Lance Stroll a volánnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában