nba

2021.04.01. 10:00

Élre ugrott a Brooklyn Nets

A Brooklyn Nets 120–108-ra legyőzte a vendég Houston Rockets csapatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szerdai játéknapján, ezzel átvette a vezetést a keleti főcsoportban.

A gárda két legjobbja a 31 pontos Kyrie Irving és a 28 pontos Joe Harris volt. A Houston korábbi sztárja, James Harden ezúttal csupán 17 pontot szerzett, mivel sérülés miatt számára hamarabb véget ért a mérkőzés. Steve Nash vezetőedző szerint kulcsjátékosa nem hosszú időre dőlt ki.

Nem sikerült jól a center Andre Drummond bemutatkozása a címvédő Los Angeles Lakers színeiben, ugyanis egyrészt a két legjobbját, LeBron Jamest és Anthony Davist nélkülöző csapata simán kikapott a Milwaukee Buckstól, másrészt ő maga ujjsérülést szenvedett, ezért idő előtt elhagyta a pályát. A Clevelandtől három napja megszerzett játékos így mindössze négy pontot ért el. A vendégeket elsősorban a 28 pontos Jrue Holiday és az elmúlt két idény legértékesebb játékosának választott, ezúttal 25 pontot és 10 lepattanót szerzett Jannisz Antetokunmpo vezette sikerre. A Bucks három vereséget követően tudott ismét győzni.

A nyugaton éllovas Utah Jazz sorozatban hetedszer nyert, a csapatból ezúttal hárman is 20 pont fölé jutottak. Közülük a legeredményesebb, Mike Conley volt a meccs hőse a Memphis Grizzlies otthonában, mivel 26 pontjából 13-at az utolsó negyedben szerzett. A hazaiaknál Ja Morant 36 pontot ért el, de végül ez is kevésnek bizonyult.

A Dallas Mavericks a nagyszünetben 19 ponttal vezetett a Boston Celtics vendégeként, és még a záró játékrész előtt is 17 pontos előnye volt, végül azonban csak szoros küzdelemben múlta felül riválisát. A találkozó legjobbjának Luka Doncic bizonyult, aki 36 ponttal segítette a texasiakat.

A játéknap legeredményesebbje a Phoenix Suns játékosa, Devin Booker volt 45 ponttal. Az arizonai csapat másik ásza, Chris Paul 19 ponttal és 14 gólpasszal vette ki a részét a vendég Chicago Bulls legyőzéséből. A Suns sorozatban negyedszer nyert, a Bulls egymást követő ötödik vereségét szenvedte el.

Eredmények:

Brooklyn Nets–Houston Rockets 120–108

Detroit Pistons–Portland Trail Blazers 101–124

Indiana Pacers–Miami Heat 87–92

Boston Celtics–Dallas Mavericks 108–113

Memphis Grizzlies–Utah Jazz 107–111

Minnesota Timberwolves–New York Knicks 102–101

Oklahoma City Thunder–Toronto Raptors 113–103

San Antonio Spurs–Sacramento Kings 120–106

Los Angeles Lakers–Milwaukee Bucks 97–112

Phoenix Suns–Chicago Bulls 121–116

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában