jótékonyság

2021.04.29. 07:00

Elárverezik Federer személyes tárgyait

Júniusban és júliusban, két aukció keretében kalapács alá kerülnek Roger Federer személyes tárgyai. A 20-szoros Grand Slam-győztes svájci teniszező az alapítványa számára gyűjt pénzt az akcióval.

(FILES) In this file photo taken on June 04, 2019 Switzerland's Roger Federer celebrates after winning against Switzerland's Stanislas Wawrinka during their men's singles quarter-final match on day ten of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris. - Roger Federer confirmed on April 18, 2021, that he will play the French Open at Roland Garros this year having skipped the 2020 edition to recover from knee surgery. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philippe Lopez

Az első, június 23-i árverésen húsz tárgyra lehet majd licitálni, mindegyik a volt világelső GS-győzelmeinek egyikéhez kötődik.

A kikiáltási árak háromezertől (körülbelül 1,25 millió forint) 70 ezer fontig terjednek.

Árverésre kerül például az az ütő és sportruházat, amellyel, illetve amelyben Federer 2009-ben megnyerte a Robin Söderling elleni döntőt a francia nyílt bajnokságon, s ezzel a még hiányzó GS-tornagyőzelmet is megkaparintotta. A cipőkön még látható a Roland Garros vörös salakjának nyoma.

„Az aukció minden egyes darabja teniszkarrierem egy-egy fontos pillanatát jelképezi. Ez az akció lehetőséget ad számomra, hogy a személyes gyűjteményem egy részét megosszam a szurkolóimmal”

- mondta Federer, akit sokan minden idők legjobb teniszjátékosának tartanak.

Hozzátette: ennél fontosabb azonban, hogy a bevétellel a Roger Federer Alapítványt támogatják, amely így folytathatja oktatást segítő tevékenységét Afrikában és Svájcban.

A második, júliusi árverésen 300, alacsonyabb árú tárgyat kínálnak majd, például azokat a csuklószorítókat, amelyeket Federer profi pályafutása 1500. mérkőzésén viselt Bázelben.

A szervező Christie's szerint a két aukció legalább egymillió fontos bevételt hoz majd, de ez akár másfél millióig is felmehet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában