svéd válogatott

2021.03.26. 14:05

Olyat tett Ibrahimovic, amit eddig még soha

Zlatan Ibrahimovic több mint négy és fél év után csütörtökön visszatért a svéd labdarúgó-válogatottba, amelyben a 117. mérkőzését játszotta, de most először énekelte a kezdés előtt csapattársaival együtt a himnuszt.

STOCKHOLM 20210325 Sweden's Zlatan Ibrahimovic during the World Cup qualifier group A football match between Sweden and Georgia at Friends Arena Thursday March 25, 2021. Photo: Pontus Lundahl/TT code 10050 (Photo by PONTUS LUNDAHL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)

Forrás: AFP / TT NEWS AGENCY

Fotó: Pontus Lundhal

Az AC Milan 39 éves csatára a Georgia ellen 1-0-ra megnyert stockholmi világbajnoki selejtezőn kezdőként 84 percet töltött a pályán, és a 35. percben ő adta a gólpasszt Viktor Claessonnak.

A meccs után Ibrahimovic elmondta,

Janne Andersson szövetségi kapitány kifejezett kérése, hogy a játékosok együtt énekeljék a himnuszt a kezdés előtt, és megígérte neki, hogy ezúttal ő sem lesz kivétel.

Hozzátette, előbb meg kellett tanulnia a svéd himnuszt, de nagyszerű érzés volt a közös éneklés.

Ibrahimovic arról is beszélt, nagyon boldog és büszke volt, hogy ismét pályára léphetett nemzeti színekben,

minden pillanatban igyekezett a legjobbját nyújtani, és segíteni a csapattársainak.

Hozzáfűzte, nem volt egyszerű a győzelem, mert elmaradtak a saját tudásuktól, nem voltak annyira veszélyesek, mint kellett volna.

„Végül nyertünk, és megszereztük a szükséges három pontot, de javulnunk kell.

Ez volt az első meccs, még csak két-három napja vagyunk együtt, bízom benne, hogy egyre jobbak leszünk”

- fogalmazott a Puskás-díjas játékos.

Janne Andersson is arról beszélt a meccs után, hogy túlságosan sokat hibáztak, ezért szinte kizárólag a három pontnak örülhetnek.

„Zlatan csak két napot edzett velünk. Ebből a szempontból jól sikerült a találkozó, de elemeznünk kell a történteket, és sokkal jobban kell játszanunk, veszélyesebbé kell válnunk támadásban” – szögezte le a szakvezető.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában