Bundesliga

2021.02.03. 16:53

Dárdai: nehogy öngólt lőjünk Khedira terhelésével!

Az edző eredetileg azt tervezte, hogy rögtön „bedobja” a 33 éves középpályást a hiányzó meccsrutin miatt.

Dárdai Pál vezetőedző szerint csak fokozatosan szabad terhelni a frissen szerződtetett Sami Khedirát a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC-nél.

„Ha pályára lép, szervezőként sokat kell nyújtania. Edzésen jól dolgozott, de vigyáznunk kell arra, nehogy öngólt lőjünk, és a túlterheléstől megsérüljön. A nulláról kellene felpörögnie százra” – utalt arra a múlt héten újra kinevezett magyar tréner, hogy a hétfőn leigazolt világbajnok tavaly mindössze egyetlen tétmérkőzésen szerepelt.

Dárdai Pál kifejtette, eredetileg azt tervezte, hogy rögtön „bedobja” a 33 éves középpályást a hiányzó meccsrutin miatt, de ez nem biztos, hogy így történik majd pénteken a címvédő Bayern München ellen.

„Lehet, hogy feláldozunk egy félidőt, és a barátságos mérkőzéses üzemmódot választjuk” – közölte az edző, aki szombaton 3-1-es frankfurti vereséggel indította második ciklusát a Hertha kispadján.

A Juventustól távozó Khedira a torinóiaknál egy ideje már csak mellékszereplőként volt jelen, s ebben a szezonban nem lépett pályára.

A 77-szeres válogatott labdarúgó Stuttgartban kezdte pályafutását, majd 2010-től 2015-ig a Real Madridot erősítette, azóta pedig a Juve alkalmazásában állt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában