bundesliga

2021.02.19. 15:00

Kezdőként küldheti pályára a német világbajnokot Dárdai

Dárdai Pál, a Hertha labdarúgócsapatának vezetőedzője fontolgatja annak lehetőségét, hogy a hónap elején szerződtetett világbajnok Sami Khedirát a kezdőcsapatba állítja az RB Leipzig elleni bajnoki összecsapáson, vasárnap.

Hertha Berlin's German midfielder Sami Khedira (L) greets Hertha Berlin's Hungarian head coach Pal Dardai (C) as he gets changed in during the German first division Bundesliga football match between Hertha BSC Berlin and FC Bayern Munich in Berlin on February 5, 2021. (Photo by Michael Sohn / various sources / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Michael Sohn

A magyar szakember sajtótájékoztatón kiemelte: nem zárja ki, hogy a 33 éves középpályás már az első perctől a pályán lesz következő riválisuk ellen, amely Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik személyében három magyar válogatott labdarúgót foglalkoztat.

„Jó állapotban van, lehet, hogy kezdőként játszik, de lehet, hogy a félidőben csereként lép pályára”

- utalt Dárdai Khedirára, aki az őszi idényben nem jutott szóhoz a Juventusban, a berlinieknél pedig eddig kétszer csereként játszott, összesen 41 percet.

A magyar edző tagadta, hogy konfliktusa támadt volna a csapat brazil légiósával, Matheus Cunhával. Dárdai elmondta: elégedett a középcsatárral, akit a legjobb játékosuknak tart. A 21 éves Cunha egy éve szerződött a lipcsei gárdától a Herthához, ahol Dárdai elődje, Bruno Labbadia többször kritizálta.

A szeszélyes labdarúgó közel 900 perce gólképtelen már a Bundesligában,

a bajnoki szezonban 19 fellépésen hatszor volt eredményes.

A Hertha 21 mérkőzésen 18 pontot gyűjtött – a magyar szakember kinevezése óta három mérkőzésen egy pont a mérlege -, és a 15. helyen áll a tabellán, amelyen így csak jobb gólkülönbségével előzi meg a már osztályozós helyen álló Bielefeldet. Dárdai nem lát okot a pánikra amiatt, hogy közel kerültek a veszélyes helyekhez.

„Ha végül kiesünk, akkor kiesünk” – mondta az élvonalbeli tagságért folytatott alsóházi küzdelemről, amelyben vélhetően a Hertha is szerepet kap a tavaszi idény hátralévő fordulóiban. A szakember különösen fontosnak tartja a közvetlen riválisok elleni mérkőzéseiket, míg a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős Leipziggel szemben egy esetleges vereséggel is számol. A Hertha 2017 óta mind a négy hazai mérkőzésén kikapott a lipcseiektől, ezeken 5-18 a gólkülönbsége.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában