f1

2021.02.20. 15:00

Az Alpha Tauri vezetője is maximálná a pilótafizetéseket

Franz Tost úgy véli, hogy a Forma-1-es pilótáknak nem lenne szabad 10 millió dollárnál többet keresniük évente.

This handout photo taken and released on October 30, 2020 by the International Automobile Federation (FIA) shows AlphaTauri's Austrian Team Principal Franz Tost attending a press conference at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, two days ahead of the Formula One Emilia Romagna Grand Prix. (Photo by Mark Sutton / FIA / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / MARK SUTTON / FIA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / FIA

Fotó: Mark Sutton

„Igen, a versenyzőknek pénzt kell kapniuk,

tízmillió feletti összegről azonban szó sem lehet”

- idézte az egykori osztrák autóversenyző szavait az autosport.com szakportál.

A csapatvezető szerint az istállóknak választaniuk kell, hogy az autók jobbá tételébe fektetnek be, vagy a pilóták fizetésére fordítják inkább a pénzt.

„Szerintem egy igazi versenyző úgy dönt, hogy a fizetésénél előbbre való a versenyautó fejlesztése”

- mondta Tost.

Tavaly október végén kezdődtek meg a tárgyalások a Forma-1-es pilóták fizetésének korlátozásáról. A javaslat 30 millió dollárban maximálná egy versenyző éves fizetését 2023-tól. A Mercedes hatszoros világbajnoka, a brit Lewis Hamilton – becslések szerint – 40 millió fontot kap szezononként.

A csapatok költségvetésének maximálásáról már korábban döntöttek, ez idén 145, jövőre 140, 2023-tól pedig 135 millió dollár lesz, ám a pilóták bérét nem tartalmazza.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában