jól sikerült

2020.12.16. 14:37

Megoperálták Grosjean mindkét kezét

A francia sportolónak minden bizonnyal az idei volt utolsó Forma-1-es idénye, a következő szezonra ugyanis nem hosszabbított vele a Haas.

Medics attend to Haas F1's French driver Romain Grosjean (3rd-L) after a crash at the start of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on November 29, 2020. (Photo by HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP)

Forrás: POOL / AFP

Fotó: HAMAD I MOHAMMED

Mindkét kezét megoperálták Romain Grosjeannak, aki a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon szenvedett ijesztő balesetet.

A Haas francia pilótája Twitter-oldalán közölte, hogy a bal kézfején a hüvelykujjának a szalagjait kellett helyreállítani és ki kellett tisztítani az égési sebeit, a jobbon pedig még egy korábbi törés miatt kellett beavatkozást elvégezni. A versenyző hozzátette, a műtét jól sikerült.

Romain Grosjean november 29-én, a Bahreini Nagydíjon három kanyarral a rajt után csapódott a szalagkorlátba, autója szabályosan kettétört, a kiömlő üzemanyag pedig azonnal meggyulladt és hatalmas lánggal égett. Grosjeannak ki kellett szabadítania magát az ülésből, 28 másodpercet töltött a lángok között, míg végül ki tudott mászni a roncsból és a mentőcsapat tagjainak segítségével elhagyta a baleset helyszínét.

A francia sportolónak – aki kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, és három éjszakát töltött a kórházban – minden bizonnyal az idei volt utolsó Forma-1-es idénye, a következő szezonra ugyanis nem hosszabbított vele a Haas.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában