baseball

2020.10.28. 09:05

Több mint 30 év után a Dodgers a bajnok

A Los Angeles Dodgers nyerte az észak-amerikai profi baseball-ligát (MLB), miután a nagydöntőben, a World Seriesben 4-2-es összesítéssel jobbnak bizonyult a Tampa Bay Rays együttesénél.

A kaliforniai csapat – amely az elmúlt három szezonban kétszer is kikapott a végjátékban – 32 év után szerzett ismét bajnoki címet.

A helyi idő szerint kedden rendezett hatodik összecsapáson 3-1-re diadalmaskodott a Dodgers. A finálé az egyik fél negyedik sikeréig tartott.

Érdekesség, hogy a Los Angeles-i gárda a meccs közben értesült arról, hogy egyik játékosának pozitív eredményt hozott a koronavírustesztje, az érintettet, Justin Turner ekkor cserélték le.

A pandémia miatt rendhagyó szezont rendeztek az MLB-ben is, az alapszakasz csupán 60 meccsből állt, míg a rájátszásba a szokásosnál több gárda jutott be, a párharcokat pedig semleges helyszínen rendezték.

A World Seriesnek a texasi Arlington adott otthont. A döntő legértékesebb játékosa (MVP) a Dodgerst erősítő Corey Seager lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában