nob

2020.07.17. 17:15

Maradna pozíciójában Thomas Bach

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetője másodszor is indul az elnöki posztért.

(FILES) In this file photo taken on December 5, 2019 International Olympic Committee (IOC) president Thomas Bach arrives to a press conference following an executive board meeting at the IOC headquarters in Lausanne. - Thomas Bach said ON July 17, 2020, that he will stand in 2021 for a second term as president of the International Olympic Committee (IOC). The 66-year-old German was elected for an eight-year term as Olympic chief in September 2013. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

A 66 éves német sportvezető ezt a szervezet pénteki, 136., a koronavírus-járvány miatt online megrendezett kongresszusán jelentette be.

„Amennyiben önök, a NOB tagjai azt szeretnék, készen állok a második ciklusra elnökként, hogy további négy évig szolgáljam az általunk annyira szeretett olimpiai mozgalmat” – jelentette ki a sportolóként 1976-ban csapatban olimpiai bajnok vívó.

Bachot 2013-ban választottak a NOB elnökévé, megbízatása nyolc évre szólt, másodszorra azonban már csak négy évig irányíthatná a szervezetet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában