itt az idő

2020.04.29. 17:04

Többen támogatják Federer teniszszervezeteket egyesítő ötletét

A női topjátékosok közül Simona Halep és Petra Kvitova is támogatja Roger Federer ötletét, mely szerint ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t.

Switzerland's Roger Federer reacts after his victory against Spain's Rafael Nadal during their tennis match at The Match in Africa at the Cape Town Stadium, in Cape Town on February 7, 2020. (Photo by RODGER BOSCH / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Rodger Bosch

„Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi és női tenisz egyesítésének?” – tette fel a kérdést egy hete a svájci sztár.

„Nem arról beszélek, hogy a versenyeket is egyesíteni kellene a pályán, hanem a két szervezetet (az ATP-t és a WTA-t), amelyek felügyelik a profi tornákat.”

A Roland Garros-bajnok és wimbledoni címvédő Halep közölte, az egyesülés révén a sportág erősebben kerülhetne ki a koronavírus-krízisből.

„Ha egy termékről és egy márkanévről lenne szó, és mindenki közösen dolgozna, akkor szép jövő előtt állna a tenisz. Egyenlően zajlana a marketing, a promóció, egyenlő lehetőségek lennének és egyenlő pénzdíjak”

- jelentette ki a román klasszis hozzátéve, érdekes lenne egész évben a férfi topteniszezők közelében dolgozni.

A kétszeres wimbledoni győztes Kvitova szerint az ATP és a WTA összeolvadásával a tévénézőknek nem kellene két külön helyre fizetniük, ha ugyanarról a versenyről férfi és női meccseket is látni akarnak.

„Emellett több szponzort érdekelne a tenisz, mert egy szerződéssel nagyobb területet érhet el a piacon, és a szurkolóknak is nagyobb élmény lenne egy-egy torna”

- fejtette ki a csehek volt világelsője.

A teniszszezont márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, a kényszerpihenő legalább július közepéig tart.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában