fordulat

2020.04.08. 08:50

Ronaldinhót 1,6 millió dollár fejében kiengedték a börtönből (videó)

Meglepetésre fordulat állt be a brazilok egykori futballsztárja büntetőügyében Paraguayban: a volt játékos és testvére 1,6 millió dollár (528 millió forint) ellenében elhagyhatta a börtönt és házi őrizetbe került.

Brazilian retired football player Ronaldinho arrives at a hotel in Asuncion where he and his brother will serve house arrest after a judge ordered their release from jail on April 7, 2020. - A judge in Paraguay ordered the release of Ronaldinho and his brother Roberto Assis into house arrest after the siblings spent almost exactly a month in jail awaiting trial on charges of using false passports to enter Paraguay. Lawyers for the men posted bail of $1.6 million. (Photo by Norberto DUARTE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Norberto Duarte

Kedden még arról szóltak a hírek, hogy mivel a koronavírus-járvány miatt a dél-amerikai országban is szinte teljesen felfüggesztették az ítélkezést, kevés az esély arra, hogy Ronaldinho és Roberto Assis a közeljövőben kiszabaduljon. Ehhez képest

az ügyészség végül óvadék fejében elengedte őket, ügyük folytatását egy asuncióni hotelben várhatják.

Ezzel együtt rendőri megfigyelés alatt tartják őket és az országot nem hagyhatják el.

Az aranylabdás brazil futballistát és fivérét, egyben menedzserét március elején vették őrizetbe, mert a nevükre szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk. A brazil hatóságok 2018 végén bevonták Ronaldinho útlevelét, mert nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

A 40 éves, korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyerekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt.

Brazil lapinformációk szerint

a védelem szeretné elérni a vádlottak felmentését, ha azonban bűnösnek találják őket, akár öt év börtönt is kaphatnak.

Forrás: MTI

Borítókép: Ronaldinho szabadulásának pillanatai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában