Járvány

2020.03.20. 11:00

Megérkezett Japánba az olimpiai láng

A szervezőbizottság tagjai csütörtökön vették át Görögországban a lángot, melyet múlt csütörtökön, a hagyományoknak megfelelően, Olümpiában gyújtottak meg.

Higasimacusima, 2020. március 20. Nomura Tadahiro japán olimpiai cselgáncsbajnok (b2) és Josida Szaori olimpiai birkozóbajnok felmutatja az olimpiai lángot az ünnepségen, amellyel a 2020-as tokiói nyári olimpiára Japánba érkezõ lángot fogadják a japán légierõ higasimacusimai támaszpontján 2020. március 20-án. Az új koronavírus járványa miatt egyelõre bizonytalan a nyári játékok megtartása az eredeti idõpontban. MTI/EPA/Majama Kimimasza

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Majama Kimimasza

A lángot – mely egy „Tokió 2020 olimpiai lángváltó” feliratú repülőgéppel érkezett – szerény, visszafogott ünnepség keretében, kis létszámú csoport fogadta a japán légierő – Tokiótól 250 kilométerre északra fekvő – macusimai bázisán.

A speciális tartóban szállított lángot a gépben a távol-keleti szigetország két legendás sportolója, a női birkózás háromszoros olimpiai bajnoka, Josida Szaori és a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes cselgáncsozó, Nomura Tadahiro vette át, majd a repülő ajtajában átadták a szervezőbizottság elnökének, Mori Josirónak.

 

Noha már több neves sportoló is kérte a játékok elhalasztását a koronavírus világjárvány miatt, a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyelőre tartja magát a július 24-i rajthoz, ami előtt

a láng 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg a hagyományos lángváltó keretében.

A vírus hatására nem változtatták meg a lángfutás útvonalát, és nézők is jelen lehetnek az utcákon a jelkép elhaladásakor, a szakaszok elejére és végére tervezett ünnepségek viszont elmaradnak.

A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

Forrás: MTI

Borítókép: Nomura Tadahiro japán olimpiai cselgáncsbajnok (b2) és Josida Szaori olimpiai birkozóbajnok felmutatja az olimpiai lángot az ünnepségen, amellyel a 2020-as tokiói nyári olimpiára Japánba érkező lángot fogadják a japán légierő higasimacusimai támaszpontján 2020. március 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában