nfl

2020.03.17. 09:53

A Houston megvált egyik legjobbjától

A Dallas Cowboys öt évre 100 millió dollárért hosszabbított a liga egyik legjobb elkapójával, Amari Cooperrel, a Houston Texans ugyanakkor nagy meglepetésre elcserélte DeAndre Hopkinst a profi amerikaifutball-ligában (NFL).

Action photo during the match American football Houston Texans vs Oakland Raiders, corresponding to Week 11 NFL Monday Night Football at the Estadio Azteca. Foto de accion durante el partido de futbol Americano Texanos de Houston vs Oakland Raiders, Correspondiente a la Semana 11 en el NFL Monday Night Football en el Estadio Azteca, en la foto: DeAndre Hopkins (Texans) 21/11/2016/MEXSPORT/David Leah.

Forrás: AFP / MEXSPORT

Fotó: David Leah

A 25 éves Cooper az előző idényben karriercsúcsot jelentő 1189 yardot és 8 touchdownt kapott el, ezzel posztján a legjobb tíz játékos közé tartozott annak ellenére is, hogy csapata lemaradt a rájátszásról.

A játékos 60 millió dollárt garantáltan megkap, ezzel posztja második legjobban fizetett játékosa lett.

A Dallas ezt megelőzően irányítóját, Dak Prescottot is „magához láncolta” a következő szezonra (franchise tag), a QB – amennyiben nem tudnak megegyezni egy hosszú távú szerződésben – 27 millió dollárt fog keresni 2020-ban.

A Houston Texans ezzel szemben – általános megdöbbenést keltve – elcserélte ugyancsak a liga legjobbjai közé tartozó elkapóját: így

DeAndre Hopkins az Arizona Cardinalshoz került.

Az üzlet részeként a texasi együttes megkapta az utóbbi években sok sérüléssel bajlódó futót, David Johnsont, valamint a Cardinals idei második körös és jövő évi negyedik körös választási jogát az amatőr játékosbörzén (draft). Hopkins a 2019-es szezonban 1165 yardot és 7 TD-elkapást jegyzett.

A sztárjátékos pótlására a Texans a jóval szerényebb képességű Randall Cobbot szerződtette három évre 27 millió dollárért.

A szabadügynök-piac hétfői nyitása során még jó néhány nagynevű játékos csapatot váltott: az elkapó Stefon Diggs Minnesotából a Buffalo Billshez szerződött négy draftjogért, közte a Bills idei első körös választásáért cserébe. Az elmúlt hat évben háromszor bajnok New England Patriots két védőjét, Kyle Van Noyt és Jamie Collinst is elveszítette, míg a Cleveland Browns a támadófalát és a tight end-sorát is megerősítette.

Az előző idényben a Nemzeti Főcsoport (NFC) döntőjéig menetelő San Francisco 49ers védőfalemberének, Arik Armsteadnek adott ötéves, 85 millió dolláros szerződést, míg az Amerikai Főcsoportban (AFC) finalista Tennessee Titans a liga előző idényének legjobb futóját, Derrick Henryt tartotta meg egy idényre 11 millió dollárért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában