nfl

2020.01.20. 09:03

Megvannak az idei Super Bowl résztvevői

Sima hazai győzelmek születtek a profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoport-döntőiben, így a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers jutott a Super Bowl-ba.

A Tennessee Titans ugyan 17-7-re vezetett a Kansas City otthonában, de a Patrick Mahomes vezette Chiefs támadósor összességében megállíthatatlan volt. A fiatal irányító 294 yardot passzolt, közte három touchdown-átadással, emellett futott 53 yardot és ő maga is szerzett egy hatpontost. A Kansas City 1969 óta először jutott a nagydöntőbe.

A Nemzeti Főcsoportban a San Francisco 49ers futójátékával győzte le könnyedén a Green Bay Packerst, Jimmy Garoppolónak, a kaliforniaiak irányítója mindössze nyolc passzal próbálkozott, ezzel szembe 42 futás indítottak. Ebben Raheem Mostert volt a legjobb, aki 29 próbálkozásból 220 yardot szerzett négy touchdownnal. Ez az NFL történetének második legjobb playoff-teljesítménye Eric Dickerson 248 yardos rekordja mögött.

Érdekesség, hogy a 49ers lett a harmadik csapat az NFL történetében, amely úgy jutott be a Super Bowl-ba, hogy az azt megelőző idényében mindössze négy győzelmet szerzett.

A Super Bowlt február 2-án Miamiban rendezik.

Főcsoport-döntők:

Amerikai főcsoport:

Kansas City Chiefs-Tennessee Titans 35-24

Nemzeti főcsoport:

San Francisco 49ers-Green Bay Packers 37-20

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában