Azeri Nagydíj

2019.04.27. 17:26

Valtteri Bottas nyerte az időmérőt

A Mercedes finn pilótája rajtolhat az élről a vasárnapi futamon.

Pole position winner Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas (C) poses with second placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and third placed Ferrari's German driver Sebastian Vettel after the qualifying session for the the Formula One Azerbaijan Grand Prix in Baku on April 27, 2019. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Alexander Nemenov

Az összetettben második helyen álló 29 éves versenyzőnek idén ez a második – pályafutása nyolcadik – pole pozíciója, a legutóbbi viadalon, a Kínai Nagydíjon is ő indult az első helyről.

Bottas mellől csapattársa, a címvédő és ötszörös világbajnok brit Lewis Hamilton indulhat, a harmadik rajtkocka pedig a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettelé (Ferrari) lesz. Két hete Sanghajban ugyanez volt a sorrend.

Az időmérőt kétszer kellett megszakítani baleset miatt: a pálya legkeskenyebb részén előbb a Williams lengyel pilótája, Robert Kubica szállt bele a gumifalba, majd a kényszerszünet után pár perccel ugyanott Charles Leclerc törte össze az autóját, pedig a Ferrari monacói versenyzője mindkét szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult.

Az Azerbajdzsáni Nagydíjat vasárnap 14.10 órától rendezik meg.

Borítókép: A győztes Valtteri Bottas (k), a második Lewis Hamilton (b) és a harmadik helyezett Sebastian Vettel (j)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában