Brazil Nagydíj

2018.11.10. 20:03

Hamilton indulhat az élről

Az immár ötszörös világbajnok Lewis Hamiltoné a pole pozíció a vasárnapi futamon Brazíliában.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates after taking the pole position for the F1 Brazil Grand Prix in the qualifying session at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 10, 2018. (Photo by Nelson ALMEIDA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Nelson Almeida

Az immár ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az élről. A 33 éves versenyzőnek ez volt az idei 10., egyben pályafutása 82. időmérős sikere, a Mercedesnek pedig F1-es története 100. pole pozíciója.

Hamilton mellől a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája startolhat majd, míg a harmadik rajtkockát a másik Mercedesszel a finn Valtteri Bottas foglalhatja el.

Kiváló pozícióból vághat neki a futamnak a svéd Marcus Ericsson, aki a Sauber volánja mögött hetedik lett az időmérőn, de mivel a négyhelyes rajtbüntetéssel sújtott ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) a hatodik helyett a 10. kockából kezdheti csak meg a versenyt, a svéd pilóta a harmadik sorból startolhat.

A 71 körös Brazil Nagydíj vasárnap – magyar idő szerint – 18.10 órakor rajtol el.

Borítókép: Nelson ALMEIDA / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában