Házigazda

2018.09.27. 16:27

Németország rendezi a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot

A német pályázat egyetlen ellenfele a török volt, amely 2008, 2012 és 2016 után negyedszer bukott el.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Martial Trezzini

A voksoláson az UEFA végrehajtó bizottságának 17 tagja szavazott 12-4 arányban, egy tartózkodás mellett.

„Minden demokratikus döntés jó döntés” – szögezte le Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

A német pályázat egyik erősségét a stadionok jelentették, ugyanis a modern létesítményekben összességében 400 ezerrel több jegyet tudnak majd értékesíteni, mint két évvel ezelőtt a franciaországi torna szervezői, illetve 300 ezerrel többet, mint amennyit a rivális törökök tudtak volna.

„Csodálatos stadionjaink és szurkolóink vannak, akik szeretik a labdarúgást, és mindenekelőtt ünnepelni akarnak más európai drukkerekkel” – nyilatkozta a nyoni helyszínkijelölést követően Philipp Lahm, a német pályázat nagykövete, a 2014-ben világbajnok válogatott azóta visszavonult kapitánya.

„A mai egy nagy nap a német futballban. Mindannyiunk emlékezetében élénken él még a 2006-os világbajnokság, és most újra nagy várakozásokkal tekinthetünk egy nemzetközi labdarúgóesemény elé. A 2024-es Európa-bajnokság rengeteg embert inspirál majd Németországban és azon túl”

- írta Reinhard Rauball, a Német Labdarúgóliga (DFL) elnöke.

A 24 csapatos viadalnak a tervek szerint Gelsenkirchen, Düsseldorf, Hamburg, Dortmund, Köln, Frankfurt, Stuttgart, München, Lipcse és Berlin ad majd otthon. Az 51 mérkőzésből álló torna döntőjét Berlinben vagy Münchenben rendeznék.

Németország története során másodszor lesz kontinensviadal házigazdája, 1988-ban Nyugat-Németországban a holland válogatott diadalmaskodott. A következő, 2020-as kontinensviadalt Európa 12 városában, köztük Budapesten rendezik.

Borítókép: Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke bejelenti az UEFA nyoni székházában 2018. szeptember 27-én, hogy Németország rendezi a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában