jól döntött

2018.09.05. 06:15

Lopetegui nem bánkódik a vb miatt

A Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője, Julen Lopetegui nem bánja, hogy már a nyári világbajnokság előtt bejelentette érkezését a klub, és így lemaradt az oroszországi tornáról.

Julen Lopetegui coach of Real Madrid during a match between Real Madrid vs Getafe for La Liga Española at Santiago Bernabeu Stadium on August 119, 2018 in Madrid, Spain. (Photo by Patricio Realpe/ChakanaNews/PRESSOUTH)

Fotó: NurPhoto

Az egyik favoritként elkönyvelt spanyol válogatott szövetségi kapitányának szerződését egy nappal a vb-rajt, és kettővel az együttes első vb-csoportmérkőzése előtt bontotta fel a spanyol szövetség (RFEF).

Lopetegui az Onda Cero rádióadónak kedden azt nyilatkozta: a történtek ismeretében most is ugyanúgy cselekedne, mint június közepén, és nem sajnál semmit.

„Teljesen boldog vagyok a Real Madrid vezetőedzőjeként, különleges feladataink vannak, nagy célokkal. Ami történt, megtörtént, azon már úgysem tudunk változtatni”

- mondta a szakember.

A spanyol válogatott – amelyet a tornán ideiglenes kinevezéssel Fernando Hierro vezetett – tizenegyes párbajban maradt alul a vb-házigazda oroszokkal szemben a nyolcaddöntőben. Az együttes irányítását a vb-kudarc után Luis Enrique vette át,

az együttes szombaton Angliában kezdi meg szereplését az újonnan életre hívott Nemzetek Ligájában, három nappal később pedig a vb-döntős horvátokat fogadja.

„Remélem, hogy fenomenálisan jól mennek majd a spanyol válogatott és Luis Enrique dolgai, lelkes rajongója vagyok a nemzeti együttesnek” – mondta Lopetegui. Hozzátette: életének olyan korszakában van, amelyben elég nagy kihívásokkal találkozik ahhoz, hogy ne rágódjon a múltban történteken.

Lopeteguivel a Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid első tétmérkőzésén – az európai Szuperkupában – hosszabbítást követően kikapott az Európa-liga-győztes Atlético Madridtól, míg a bajnokságban három győzelemmel (Getafe, Girona, Leganés) kezdett.

Borítókép: Lopetegui a Getafe elleni spanyol bajnokin

AFP / NurPhoto / Patricio Realpe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában