Wimbledon

2018.06.26. 14:36

Wozniacki szeretné, ha Serena Williams kiemelt lenne

Az egyesben 23-szoros Grand Slam-győztes, hétszeres wimbledoni bajnok amerikai játékos jelenleg csak 183. a világranglistán, így ez alapján biztosan nem lenne kiemelt, sőt, selejteznie kellene a főtáblára kerüléshez. Védett ranglistás helyének köszönhetően azonban alanyi jogon főtáblás lesz.

Az idei Australian Open győztese, Caroline Wozniacki azt szeretné, ha a szülési szabadsága után idén tavasszal visszatért Serena Williams kiemelt lenne a hétfőn kezdődő wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.

„Ő a valaha volt legnagyszerűbb játékos, aki rengeteg GS-et nyert, és évekig volt világelső. Megérdemelné, hogy kiemelt legyen” – mondta a Williamsszel egyébként remek barátságot ápoló Wozniacki Eastbourne-ben még hétfőn.

A wimbledoni szervezők kedden (ma) döntenek a kiemelésekről, amelynek alapját a WTA- (a férfiaknál az ATP) rangsor adja, ám az előző két év füves pályás eredményeivel súlyozzák a ranglistapontokat. Ha a döntőbizottság véleménye szerint „a kiegyensúlyozott tábla összeállításához” módosításra van szükség a sorrendben, akkor ezt megtehetik.

Korábban az amerikaiak legendás teniszezője, John McEnroe is azt mondta, Serena Williamsnek kiemeltnek kellene lennie a tornán.

A 36 éves játékos legutóbb a Roland Garroson szerepelt, ott – nem kiemeltként – a nyolcaddöntőig jutott, azonban mellizom-sérülés miatt visszalépett a Marija Sarapova elleni találkozó előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában