Elégedett a körülményekkel

2018.09.19. 20:48

Újra hazánkban forgat Fjodor Bondarcsuk orosz rendező

Stúdiófelvételeket készít Budapesten a Sztálingrád és a Vonzás alkotója, de nem árulta el, mihez.

3281204 01/25/2018 Film director and actor Fyodor Bondarchuk at a news conference ahead of the press-preview of the Selfie film at the Rossiya Segodnya news agency's international multimedia press center. Vladimir Trefilov/Sputnik

Forrás: AFP / Sputnik

Fotó: Vladimir Trefilov

A producer-rendező édesapjához, az Oscar-díjas Szergej Bondarcsukhoz hasonlóan számos történelmi filmet forgatott már, emellett a fellendülő orosz filmipar több kasszasikert hozó alkotása is az ő nevéhez fűződik. Új filmjéről azonban még nem árult el részleteket – hangzott el szerdán az M5 csatorna kulturális híradójában.

A rendező, színész, producer és televíziós műsorvezető az elmúlt hetekben két budapesti stúdióban is készített felvételeket, hét éve pedig egy amerikai film több jelenetét vette fel a fővárosban Milla Jovovichcsal.

„Gazdaságilag és szakmailag is kedvező Magyarországon forgatni. A rugalmas adókedvezmény mellett a magyar stábtagok jól felkészültek, kiválóan alkalmazkodnak az amerikai vagy akár az orosz filmgyártási rendszerhez. Idegen nyelveket is beszélnek, ami szintén segíti az együttműködést”

- mondta a rendező a csatornának adott interjújában.

Az első Amerikán kívüli, IMAX-technikával forgatott filmet is Fjodor Bondarcsuk rendezte. A 2013-ban bemutatott világháborús történet, a Sztálingrád után tavaly készítette el ugyancsak 3D-ben a Vonzás című filmjét.

A művész apja Szergej Bondarcsuk, aki a Háború és békét feldolgozó négyrészes filmjével 1969-ben elnyerte a legjobb idegennyelvű alkotásnak járó Oscar-díjat. A szovjet rendező számos történelmi filmet készített, ezt a sort folytatja fia a második világháborúról és az afgán-orosz háborúról szóló alkotásával.

A rendező elmondta, hogy Oroszországban ma nagyon népszerűek a sport- vagy történelmi témájú drámák. „Szerintem kifejezetten izgalmas, hogy egy-egy fiatal rendező a saját szempontjából dolgozhatja fel és mutathatja meg az őt foglalkoztató történelmi eseményt” – emelte ki.

Borítóképünkön Fjodor Bondarcsuk

Fotó: Vladimir Trefilov / Sputnik / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!