Bújócska

2018.04.21. 15:59

Fantasztikus szereplőgárdáért díjazták Baranyi Gábor Benőt

Elismerő oklevéllel jutalmazta Baranyi Gábor Benő Bújócska című rövidfilmjét a Let's CEE Filmfesztivál zsűrije Bécsben.

A nemzetközi filmes szakemberekből álló zsűri indoklásában kiemelte az alkotók kiemelkedő teljesítményét és a fantasztikus szereplőgárdát – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton az MTI-vel.

A Bújócska című 14 perces rövidfilm egy 7 éves kisfiú története, aki a falu szélén él szüleivel és három testvérével. Imád bújócskázni, de ezzel sok nehézséget okoz mindenkinek. Egy nap az apa eltűnik, és az anya magára marad a nehezen kezelhető gyerekkel. A film megtörtént esetet dolgoz fel amatőr szereplőkkel, a Budapesti Iskola hagyományait követve.

A Veszélyesen jó filmek mottóval megrendezett Let's CEE Filmfesztiválon 162 közép- és kelet-európai alkotást vonultatott fel Bécsben, de majd Grazban, Villachban és Salzburgban is műsorra tűzik a programot.

A Salamandra Film produkciójában a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült Bújócskát már számos nemzetközi fesztivál hívta meg programjába Európa és Amerika szerte. A római As Filmfesztiválon különdíjat, a veszprémi Pannonfíling Mozgóképes Találkozón fődíjat kapott, és a közönségdíjat is bezsebelte.

A Bújócska legközelebb a napokban kezdődő brüsszeli rövidfilm fesztiválon versenyez a Next Generation programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!