Turné

2022.06.13. 21:48

Az utolsó pillanatban fújták le a Stones amszterdami koncertjét, Mick Jagger koronavírusos lett

A rajongók egy része már az arénában tartózkodott.

Néhány órával a kezdés előtt fújták le a Rolling Stones hétfő esti amszterdami koncertjét Mick Jagger koronavírus-fertőzése miatt. 

A 78 éves zenész és énekes azután észlelte magán a Covid–19 tüneteit, hogy megérkezett a Johan Cruijff ArenA futballstadionba. A koronavírustesztje pozitív lett. 

A szervező Mojo Concerts képviselője másfél órával a tervezett kezdés előtt jelentette be a színpadon, hogy a koncert elmarad, Jagger „nem tud énekelni, nem tud játszani”. A rajongók egy része már az arénában tartózkodott. 

A zenekar közleményben fejezte ki mély sajnálatát, hangsúlyozva, hogy „a közönség, a zenésztársak és a turnészemélyzet biztonsága elsőbbséget élvez”. A koncertet egy másik időpontban pótolják. 

Az amszterdami a negyedik állomása lett volna az együttes 60. évfordulóját ünneplő Stones Sixty európai turnénak. 

Egyelőre nem tudni, hogy Jagger megbetegedése miként befolyásolja a turné további menetét. A legközelebbi, berni koncert péntekre van kitűzve, a jövő héten pedig London szerepel a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!