Nemzetközi kultúra

2021.08.29. 13:03

A Downton Abbey-film folytatása márciusban kerül a mozikba

A film bemutatását eredetileg idén decemberre tervezték.

DOWNTON ABBEY 2019 de Michael Engler Jim Carter. COLLECTION CHRISTOPHEL© Jaap Buitendijk - Focus Features - Carnival Film & Television - Perfect World Pictures

Forrás: Collection Christophel/AFP

Fotó: JAAP BUITENDIJK

A Downton Abbey-film A New Era című folytatása márciustól látható a mozikban – jelentették be a film producerei.

A film bemutatását eredetileg idén decemberre tervezték.

A folytatásban régi szerepében tűnik fel Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Michelle Dockery és Elizabeth McGovern. Az eredeti szereposztáshoz Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye és Dominic West csatlakozott.

A Las Vegas-i CinemaCon szórakoztatóipari vásáron már láthattak a rajongók egy kis ízelítőt a produkcióból, amelyben egy esküvő is lesz.

A nagy népszerűségnek örvendő Downton Abbey-tévésorozatot hat évadon át 2010 és 2015 között sugározta a televízió. A széria a brit arisztokrata Crawley család és szolgálóik életét követte nyomon a család yorkshire-i kastélyában.

A filmváltozat folytatásának forgatókönyvét ismét Julian Fellowes írta, a rendezője pedig Simon Curtis.

A sorozat nyomán készült első mozifilm 2019-ben jelent meg. A produkcióban a Crawley család és szolgáik életét egy királyi látogatás bolygatta fel. A filmet a kritika és a közönség is szerette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!