tragikus élet

2021.07.17. 07:09

A velencei filmfesztiválon lesz a Diana hercegnőről szóló film világpremierje

A film 2022-ben kerül a mozikba, Diana halálának 25. évfordulójához igazítva.

Princess Diana (R) and her son Harry watch the march past on a dais on the mall as part of the commemorations of VJ Day on August 19, 1995. - The commemoration was held outside Buckingham Palace and was attended by 15,000 veterans and tens of thousands of spectators.

Forrás: AFP

Fotó: Johnny EGGITT

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában fog debütálni a Diana walesi hercegnő életéről szóló Spencer című dráma Kristen Stewart főszereplésével – értesült a The Variety című filmes portál.

A chilei Pablo Larraín rendezte film arról a hosszú karácsonyi hétvégéről szól, amikor a néhai hercegnő a Sandringham-kastélyban eldöntötte, hogy elválik Károly hercegtől, mert nem működik a házasságuk. A forgatókönyvet a Birmingham bandája című sorozatot jegyző Steven Knight írta.

A moziban Jack Farthing alakítja Károly herceget és mások mellett a BAFTA-díjra jelölt Timothy Spall, az Oscar-díjra jelölt Sally Hawkins, valamint Sean Harris is feltűnik a vásznon.

A film 2022-ben kerül a mozikba, Diana halálának 25. évfordulójához igazítva.

Károly herceg, brit trónörökös 1981-ben vette feleségül Diana Spencert. Házasságuk 1996-ban végződött válással, Diana egy évvel később halt meg Párizsban autóbalesetben.

A szeptember 1-jén kezdődő filmmustrán lesz a világpremierje Denis Villeneuve kanadai filmes Dűne című sci-fijének is, Timothée Chalamet és Zendaya főszereplésével. A Frank Herbert azonos című regényciklusa első könyvének első felén alapuló filmet versenyen kívül mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!