Krimi

2023.04.30. 07:00

A testvére még hallotta az utolsó sikolyát a földben eltűnő férfinak

Örökre elnyelte a talaj a gyanútlanul alvó férfit, soha nem találták meg a holttestét.

Illusztráció: Shutterstock

A napokban egy ijesztő történet kelt lábra az interneten, amely szerint még 2013 márciusában egy floridai férfi hálószobája alatt egy víznyelő alakult ki, amely magába szippantotta a ház tulajdonosát. Az áldozat testét soha nem találták meg.

A 37 éves Jeff Bush éppen aludt, amikor a floridai Seffnerben lévő otthona alatt egy víznyelő keletkezett. A 6 méter mély és 6 méter széles lyuk éppen a hálószobája alatt nyílt meg. A zajra felfigyelt a férfi testvére, Jeremy, és annak élettársa, Rachel is, akik a közeli vendégszobában aludtak a baleset idején – idézi az IFL Science tudományos portált az Origo cikke.

Hallottuk Jeff sikolyát. Leszaladtunk a folyosóra, felkapcsoltuk a villanyt, kinyitottuk a szobaajtót, de csak egy nagy lyukat találtunk, Jeffnek pedig nyoma veszett

– nyilatkozta Rachel.

Illusztráció: AFP

Jeremy megpróbált lemászni a gödörbe, de az omlásveszély miatt fel kellett hagynia a privát mentőakcióval.

A padló nagyon instabil volt, de nem érdekelt, csak arra gondoltam, hogy meg akarom menteni a testvéremet. De nem tudtam semmit se tenni. Esküszöm, hallottam, ahogy kiáltja a nevem

– nyilatkozta megtörten Jeremy.

A mentőcsapatok lemásztak a gödörbe, de nem találták meg sem Jeffet, sem a hálószoba bútorait. A ház és a talaj túl veszélyes volt ahhoz, hogy a mentési kísérletet folytassák. A házat végül lebontották, a lyukat pedig betemették. Néhány évvel később a víznyelő azonban ismét megnyílt, így végül elkerítették a területet.

De mi is az a víznyelő?

Víznyelőnek nevezzük azokat a karsztos nyílásokat, amelyeken a felszínen időszakosan vagy állandóan folyó víz a kőzet belsejébe kerül. A víz szép lassan kimossa a leggyakrabban meszes, ritkábban agyagos kőzetet, miközben a talaj felszíne érintetlen marad. Amikor a felszíni réteg már nem bírja el a saját súlyát, egyszer csak beszakad, és a helyén tátongó üreg támad. A földfelszín összeomlása drámai helyzeteket és súlyos katasztrófákat idézhet elő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!