Krimi

2022.11.09. 12:48

Olaszországi gyerekgyilkosság: életfogytiglant kértek Katalinra

Életfogytiglanit kért az ügyész Bradács Katalinra, aki rezzenéstelen arccal, érzelmeket nem mutatva vett részt a keddi előkészítő tárgyaláson. Az olaszországi gyerekgyilkosság vádlottja, a magyar pornószínésznő azért vitte el a kétéves kisfiát Magyarországról, mert nem tudott beletörődni, hogy a bíróság az apának ítélte a gyermeket tavaly ősszel. A nő több késszúrással végzett a kétéves kisfiúval.

Fotó: Bors

Két férfi és egy női börtönőr kíséretében, de kéz- és lábbilincs nélkül érkezett kedd délelőtt a perugiai bíróságra Bradács Katalin, az olaszországi gyerekgyilkosságként elhíresült ügy vádlottja. A magyar bíróság tavaly ősszel ideiglenesen az apánál helyezte el a volt pornósztár gyermekét, amibe a nő nem tudott beletörődni. A kisfiúval együtt Olaszországba ment, ahol aztán több késszúrással meggyilkolta Alexet, majd megdöbbentő módon nem elmenekült a tettét követően, hanem besétált egy áruházba és feltette a kisfiú élettelen testét a kassza előtt futó áruszállító szalagra.

Épelméjűnek találták a szakorvosok

Katalint több elmeorvos is megvizsgálta, végül nem találtak rajta olyan súlyú elváltozást, ami a büntethetőségét kizárná. A bíróságon tegnap megtartották az előkészítő tárgyalást.

A vádlott védője kérvényezte, hogy Katalint újabb igazságügyi szakértők megvizsgálják, ám ezt a bíróság elutasította. 

Az ügyész életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Bár a gyermekgyilkossá vált anya a börtönben többször is sírógörcsöt kapott, és az ágya egy részét üresen hagyja a kisfia számára, a bíróságon semmilyen érzelmet nem mutatott. Az ügyész szavait rezzenéstelen arccal hallgatta végig, egy könnycseppet sem morzsolt el. A tárgyaláson hosszú, szürke nadrágot, garbót, és mustárszínű, ujjatlan mellényt viselt, az arcát maszkkal takarta.

Az apa ügyvédje szerint a nő hazudik

Massimiliano Scaringella, a meggyilkolt kisfiú édesapjának jogi képviselője a Borsnak elmondta: Bradács szerette volna a nyomozati szakaszban történt vallomásait kiegészíteni, ugyanis hiányosnak véli a védekezését.

– Meggyőződésem, hogy a vádlott ezzel is megmutatta, hogy hajlamos a hazugságra, ezért a szavait nem lehet komolyan venni – fogalmazott az ügyvéd.

Bradács Katalin büntetőpere januárban kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!