Vigyázat!

2022.01.19. 01:50

Figyelmeztetést adtak ki: vérfagyasztó új módszerrel támadnak a betörők

Mostanában egészen elképesztő, brutális technikával teszik hatékonyabbá munkájukat a tolvajok. A veszélyre sorozatos illegális behatolásokat követően hívta fel a lakosság figyelmét egy lakatos cég.

A manchesteri székhelyű Locksmith L&E Ltd a napokban figyelmeztetést adott ki, mert 

a riasztások alapján rendkívül elszaporodtak azok az esetek, ahol a betörők, forrasztólámpával rongálják meg az ajtózárakat 

– írja a Manchester Evening News. Az eszközre azért van szükségük, hogy a zárbetéthez jobban hozzáférhessenek, majd könnyűszerrel feltörhessék azt. (Itt megnézheti, milyenek a forrasztólámpás betörési kísérletek nyomai.)

A tolvajok egyik, neve elhallgatását kérő áldozata így számolt be tapasztalatairól:

Karácsony előtt jártunk pár nappal, hajnali öt óra lehetett, mikor zajt hallottunk. Lementünk megnézni, mi okozta, de mivel semmi szokatlant nem láttunk, visszafeküdtünk aludni. Csak reggel tűnt fel, hogy valami nincs rendben, mikor a férjem a zárba dugta a kulcsot, és a fél betét a kezében maradt. Még szerencse, hogy törésvédett biztonsági zárat szereltettünk fel, különben a betörők biztosan bejutottak volna a házba.

Elizabeth Johns, a Locksmith L&E igazgatója azt tanácsolta a környékbelieknek, hogy ha meg akarják védeni otthonukat a betörőktől, mindenképp szereltessenek törésbiztos zárat a bejárati ajtókra, illetve helyezzenek ki további biztonsági berendezéseket, például térfigyelő kamerákat és mozgásérzékelős reflektorokat.

Megerősítette a névtelenül nyilatkozó áldozat tapasztalatait is: mindig járjunk nyitott szemmel, és figyeljük az apró jeleket az épület vagy a bejárat körül, mert a rablók gyakran különböző alakzatok felrajzolásával, vagy más tárgyakkal jelölik meg célpontjaikat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!